5 kilo afvallen in 5 stappen


Droom je er allang van om 5 kilo af te vallen, maar lukt het je niet? Met dit stappenplan lukt het jou om snel 5 kilo af te vallen. Volg de volgende stappen en merk dat het echt werkt! Je valt af op een gezonde manier en behoud je gewicht! 

Stap 1. Eet geen snelle koolhydraten

Suikers, ofwel enkelvoudige koolhydraten zorgen voor pieken in je bloedsuiker. De energie komt snel vrij in je bloed, waarna je alvleesklier extra hard gaat werken om de suikers in de cellen te krijgen. In de cellen wordt de suiker vervolgens in vet omgezet waardoor je zwaarder wordt. Daarnaast krijg je door de pieken in je bloedsuikers sneller en meer trek. Zo blijf je aan het snacken en het snaaien. Snelle koolhydraten zitten niet alleen in snoep, chocolade, chips, cola en gebak, maar ook in veel broodsoorten, witte pasta en rijst.

Tip: onderzoek heeft aangetoond dat je zelfs dikker wordt door aan lekkere dingen te denken. Bizar maar waar! De reden: door aan lekkere dingen te denken of er naar te kijken, geven de hersenen een signaal dat er insuline aangemaakt moet worden. Insuline is de sleutel voor koolhydraten om in de cel terecht te komen. Ofwel, het maakt je dikker. Toch maar niet meer kijken naar "Heel Holland bakt"... 

Stap 2. Eet meer eiwitten

Eiwitten zorgen voor de aanmaak van lichaamscellen, zoals bot, huid haar, bloed en organen. Eten van extra eiwitten zorgt voor een afname van het hongergevoel. Vetten worden efficiënter verbrandt en je denkt daarnaast minder vaak aan eten. Neem zoveel mogelijk magere producten als je voor een eiwitrijk product kiest.  

Voedingsstoffen waar veel eiwitten inzitten zijn:
 • Vlees
 • Vis
 • Kwark
 • Peulvruchten
 • Eieren
 • Noten

Bron: http://openingdoorstoall.blogspot.nl

Stap 3. Eet meer groenten

Groenten bevatten veel vezels waardoor je sneller verzadigd bent en meer afvalt.  De darmwerking wordt bevorderd door de vezels waardoor je sneller een slankere buik krijgt. Groenten bevatten weinig koolhydraten en veel gezonde voedingsstoffen, zoals vitaminen, anti-oxidanten en mineralen. Door bij de warme maaltijd twee verschillende groentesoorten te nemen, merk je nauwelijks dat je geen koolhydraten neemt. Neem bij voorkeur gekookte groenten en een koude groente voor meer variatie. 

Stap 4. Let op wat je drinkt

Drink voldoende water! Als je het moeilijk vindt om veel water te drinken neem dan een flesje van 0,5 liter. Drinken uit een flesje gaat makkelijk en snel. 
In veel drankjes zitten verborgen calorieën in de vorm van suikers of alcohol. Vruchtensappen bevatten ook veel suikers. Neem in plaats van een glas jus d’orange een verse sinaasappel, dat scheelt aanzienlijk in het afvallen. Om een glas jus d'orange te maken zijn drie sinaasappels nodig. Probeer die maar eens achter elkaar op te eten, terwijl een glaasje jus zo op is. Ook light producten zijn niet goed om af te vallen, omdat je er meer trek in eten en zoetigheid van krijgt.  
Los van de schadelijke effecten, verlaagt alcohol de motivatie om je dieet vol te houden. Daarnaast veroorzaakt het vaak zin in snacks, zoals chips, nootjes en borrelhapjes. In alcohol zitten veel verborgen calorieën. Het volgende overzicht geeft je een idee hoeveel je binnenkrijgt per glas: 
 • Rosé 110 kcal 
 • Rode wijn 155 kcal 
 • Witte wijn 155 kcal 
 • Bier 110 kcal 
 • Likeur 110 kcal

Stap 5. Beweeg regelmatig

Een uurtje sporten per week compenseert ongezonde leefgewoonten niet. Je kunt acht uur inactiviteit helaas niet wegpoetsen met even een uurtje hardlopen of fietsen. Beweeg elke dag, bij voorkeur tenminste één uur. Probeer daarnaast regelmatig op te staan, of je werk zoveel mogelijk te doen terwijl je staat of beweegt. Ga te voet of met de fiets naar je werk of naar de winkel. Maak van het schoonmaken van je huis een echte workout. Zoek een wandelmaatje of denk eens na over de aanschaf van een hond, zodat je elke dag in beweging bent.
Schaf een activity tracker aan die een seintje geeft als je te lang stilzit. Op veel smartphones kun je een app downloaden of aanzetten die bijhoudt hoeveel je beweegt en een melding geeft als je te lang stilzit (of als je telefoon aan de oplader ligt, terwijl je wel gewoon in beweging bent...). 

Op zoek naar inspirerende recepten? Volg ons op Facebook voor heerlijke gratis recepten! 


Photocredits: Dollen - Flickr


Reacties

gesponsord